Terveellinen glögikakku
Maistuvat jouluiset kakut ovat aina vähän ongelmallisia toteuttaa terveellisenä. Tämä kakku testattiin kuitenkin koekeittiössä toimivaksi eikä ollenkaan hullummaksi arvoiltaan. Tätä voi syödä hyvällä omallatunnolla ja tarjota vielä pikkujouluissa tai ihan joulupöydässä jälkiruokana.
Tarvikkeet:
Pohja:
4 Elovena-keksiä
20g hasselpähkinärouhetta
20g mantelijauhoa
45g kookosöljyä
1-2tl piparkakkumaustetta
Täyte:
1 maitorahka
2tl vaniljasokeria
20g vaniljaproteiinijauhetta
2dl maitoa
2 valkuaista
1/2 sitruunan mehu
4 liivatelehteä
Päällinen:
3dl sokeroimatonta glögiä
3 liivatelehteä
Ohjeet:
Murskaa Elovena-keksit ja lisää niiden joukkoon muut kuivat aineet. Sulata kookosöljy mikrossa ja lisää se joukkoon. Kaada koko massa kakkuvuokaan ja painele se tasaiseksi pohjalksi. Laita täytteeseen tulevat liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sekoita kaikki muut aineet keskenään kulhossa. Lämmitä 1dl vettä ja vähän sitruunamehua kattilassa ja laita liotetut liivatelehdet sekaan. Kaada neste ohuena nauhana täytteen sekaan ja sekoita. Kaada täyte varovasti pohjan päälle kakkuvuokaan. Laita sen jälkeen kakku ainakin muutamaksi tunniksi jääkaappiin kylmenemään ennen päällisen laittoa, ettei massat sekoitu keskenään. Päällistä varten kiehauta glögi kattilassa ja lisää joukkoon vedessä liotetut liivatelehdet. Anna nesteen jäähtyä hetken ennen kuin laitat sen hyytyneen kakun päälle, koska muuten kakku sulaa.
Ravintoarvot (koko kakku/100g):
Kalorit 1600Kcal/160Kcal
Rasva 96g/10g
Hiilihydraatit 99g/10g
Proteiini 75g/8g